Waterbus vaart in juli op de Schelde

De langverwachte waterbus vaart vanaf 1 juli uit op de Schelde in Antwerpen. De waterbus zal vanaf het Steenplein via Kruibeke naar Hemiksem varen en terug.

Samen met de veren, moet de waterbus de dichtslibbende wegen ontlasten. Er wordt zowel op woon-werkverkeer als op recreatie gemikt. Vanaf donderdag wordt er Antwerpen campagne gevoerd met de slogan ‘Een dagje fietsen in de polders? Ik vaar wel!’ – ‘Druk verkeer in Antwerpen? Ik vaarwel!’.
 
“Het Havenbedrijf wil met de waterbus een minder-hinder maatregel uitwerken voor de verkeersdrukte die vandaag heerst in en rond Antwerpen. De campagne wil mensen ervan bewust maken dat de waterbus een alternatief vervoermiddel kan zijn”, zegt de Antwerpse havenschepen, Marc Van Peel (CD&V).
 
Van en naar de stad
 
De waterbus zal vanuit het Steenplein in Antwerpen– via een tussenstop in Kruibeke- naar Hemiksem varen en terug. “De bestaande veerdienst tussen Hoboken en Kruibeke, maakt het mogelijk om ook vanuit Hoboken aansluiting te maken met de waterbus”, zegt Marc Van Peel.
 
“Andersom is ook die beweging mogelijk in Hemiksem, waar passagiers het veer tussen Bazel en Hemiksem kunnen nemen om via het water naar Antwerpen te komen. Met een nieuw tijdelijk veer aan de voetgangerstunnel in Antwerpen kunnen tenslotte ook passagiers van linkeroever het Steenplein gebruiken als opstapplaats voor de waterbus.”
 
Meer informatie vindt u op www.dewaterbus.be
 

Bron: GVA

 
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be